Etiketler

, ,

Soru:
Ülkü Ocaklarında ne yapılır isteyen girebilir mi
Soran:
Ziyaretçi

Cevap:
Ülkü Ocakları nasıl bir yer sorusu, Ülkücü Hareket’e yabancı olanlar için merak edilmektedir. Ülkücüler ve teşkilatları (Ülkü Ocakları) için akla mantığa sığmayan iddialar da halk arasında kol gezmekte, Ülkücü Hareket’e düşman kesimler tarafından olabildiğince iftiralar atılmaktadır.

Ülkücüler adam dövüyor,
Ocak’ta adama bağlayıp zincirle dövdüler,
Hergün kavgaya gidiyorlar adam öldürüyorlar
gibi saçma sapan iddialar ülkücüleri karalama kampanyası dışında hiçbir şey ifade etmemektedir.

Öncelikle açıklayalım:

Ülkü Ocakları; Başbuğ Alparslan TÜRKEŞ tarafından, 60-70 li yıllarda Türkiye’de başlayan Türk ve İslam düşmanı komünizmin ülkede hakim olmasını engellemek, komunistlerin; fakülte, mahalle işgallerinin önüne geçmek amacıyla kurulmuştur.

Bu uğurda 5000’den fazla teşkilat (ocak) mensubu hayatını kaybetmiş, komünistlere sovyetlerin ihrac ettiği silahlarla taranmış, komunistlerce birçok işkenceye maruz kalmışlardır.

Hatta bu uğurda birçok ülkücü idam sehpasına çıkmayı bile göze almış, 9 ülkücü ise 1980 ihtilali ile hiçbir suçları olmadığı ve kanıtlanamadığı halde katillerce idam edilmiştir.

İşte böyle çile dolu günleri geride bırakan, acı dolu bir geçmişe sahip olan ülkücüler günümüzde ne yapıyor?

Şimdi de bunu inceleyeceğiz.

Ülkü Ocakları haftanın 7 günü de açıktır,
Perşembeyi Cuma’ya bağlayan geceler Kur’an-ı Kerim okunur,
Ülkü Ocakları’na ilk defa gidecek olanlar istedikleri zaman gidebilirler. Kimse neden geldiğini sormaz, gelen kişiyi strese sokmaz.
Ocağa ilk defa gelen kişinin kapıda üstü aranabilir. Üstünde kesici alet veyahut silah bulunursa yetkili kişi tarafından alınır, Ocak’tan çıkarken sahibine geri teslim edilir.
Her Ülkü Ocağında Mescid bulunmaktadır. İsteyen abdest alıp namazını kılabilir.
Ocak’ta sohbet ederken ezan vakti gelirse ve Ocağa yakın Cami yoksa, Ocak’ta bulunanlarla Ocağın mescidinde Ocağın hocası imamlığında cemaat şeklinde vaktin namazı kılınır.
Ocak’ta küfürlü ve argo kelimeler kullanmak, tespih, anahtar v.b. sallamak, sakız çiğnemek, eşofmanla gelmek, küpe takarak gelmek veya saçlara jole ile değişik şekiller vermek, (erkekler için) hiyararşik olarak kendinden büyüğe saygısızlık göstermek, kesinlikle yasaktır.
Ülkü Ocakları siyaset yeri değildir. O yüzden genelde İdeolojik konular (Türk-İslam Ülküsü, İlay-ı Kelimetullah Davası, Türk Cihan Hakimiyeti) konuşulur.
Haftanın belirlenen günlerinde genç ülkücülere Dini, ideolojik ve gündem konularını içeren seminerler verilir.
Öğrencilerin başarısız olduğu dersler için özel öğretmen tutulup belirlenen gün özel ders verilir.
Bayan ülkücüler Ocağa hergün gelemezler.
Haftada belirlenen birgün Ocak bayanlara teslim edilir. Bayanlar (Asenalar) o gün seminerler verip, teşkilat işlerini konuşurlar ve sohbet eder veyahut Kur’an-ı Kerim Tilaveti yaparlar.
Erkek ve bayan ülkücüler sadece mitinglerde, ülkücü sanatçıların konserlerinde, Ocakta Mevlid okunan günlerde (farklı odalarda bulunmak şartı ile) bir araya gelebilirler. Bunun dışında Türk Kültürü ve İslam Ahlakına uygun olmadığı için daha fazla samimiyetin olması caiz kabul edilmez.

Genel olarak Ülkü Ocakları’nda yapılanlar bunlardır. Bazı Ocaklar yukarıda sıraladıklarımızdan bazılarını (disiplin kuralları hariç) maddi veyahut farklı sebeplerden dolayı gerçekleştiremeyebilirler. Bunlara dört dörtlük uyum sağlayan Ocakların en büyük bölümü İç Anadolu Bölgesindedir. (Konya, Ankara, Manisa, Karaman)

Ülkü Ocakları’nın en kısa tarifi budur.

İşte Ülkü Ocakları Böyle Yerlerdir.

Ailelerin çocuklarını Ülkü Ocakları’na göndermekten çekinmelerinin sebebi, Ülkü Ocakları’nı bilmemeleri yada yanlış bildiklerinden kaynaklanmaktadır.

Hiçbir anne-baba evladının kötülüğünü istemez.

Cevaplayan:
TÜRK-İSLAM ÜLKÜCÜLERİYİZ’den Alıntıdır